Platform Gassen in Containers nodigt u uit voor bijeenkomst:
‘Veilig werken met zeecontainers in relatie tot gassen en dampen’ 

In zeecontainers kan gas zitten. Gas dat er in is aangebracht omdat de aard van de lading dat vereist of gas dat voortkomt uit de lading zelf. Dat gas kan gevaarlijk zijn voor de mensen die ermee in aanraking komen.

Om oplossingen te bieden voor dit probleem is twee jaar geleden het Platform Gassen in Containers (PGIC) opgericht, een initiatief van FNV Bondgenoten, De Raad Nederlandse Detailhandel, FME, Transport en Logistiek Nederland en verladersorganisatie EVO.

Het platform heeft afgelopen jaar in nauwe samenwerking met partijen uit het veld en in overleg met de overheid gewerkt aan de oplossing van een aantal concrete knelpunten. Zo is er een protocol ontwikkeld dat bedrijven helpt  om veilig met containers om te gaan en zijn examennormen opgesteld om de kwaliteit van dienstverleners, zoals gasmeetbedrijven, te verbeteren.

Graag nodigen deelnemende organisaties in het PGIC u uit voor een  bijeenkomst op,

Vrijdag 1 juni in het kantoor van FNV Bondgenoten aan de Varrolaan 100 in Utrecht.
Aanvang 15.00 uur, afsluiting 17.30 uur met borrel.

Tijdens deze bijeenkomst informeren deskundingen uit het veld u over de laatste stand van zaken. Sprekers van onder meer het PGIC, het exameninstituut PBNA, de paritaire organisatie in de logistiek Gezond Transport, opleidingsinstituut Spa Groep en anderen lichten u volledig voor. Zij nemen u bijvoorbeeld mee door de nieuwe opleidingen en examens en vanzelfsprekend komt ook het protocol uitgebreid aan bod.

De bijeenkomst is gratis en aanmelden kan via beleid@fme.nl
Graag de volgende gegevens doorgeven:
Voornaam:
Achternaam:
Functie
Telefoonnummer:

Het PGIC ziet u graag op 1 juni in Utrecht !


Bijeenkomst ‘Veilig werken met zeecontainers in relatie tot gassen en dampen’